



PÓRÉHAGYMA CSÍRA

Vitaminok: A, B, C, E
Ásványi anyagok: kálcium, foszfór, vas,kén és magnézium

A többi hagymafélékhez hasonlóan számos kedvező élettani hatása ismert, mint pl. csökkenti a koleszterin szintet, erősíti az immunrendszert, kiemelkedő antiszeptikus, fertőtlenítő hatású, erősíti az idegrendszert, enyhe hashajtó. A póréhagyma lágyabb, kevésbé erős hagymaíze miatt a hölgyek és gyerekek is szívesebben fogyasztják, de a férfiak egyik kedvence is.
A póréhagymacsíra jól használható saláták, húsok, halételek ízesítőjeként, fantasztikus ízűvé teszik a leveseket, tojásételeket, polentához (kukoricaliszből készített köret) és más köretek díszítője, ízesítője lehet közvetlenül tálaláslkor.
Sajtokhoz, hidegtálakhoz használhatjuk díszítésre, különleges aromája egyedivé tesz szinte minden fogást.